ایران گردی

طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات
۲۴ ارديبهشت ۹۲ ، ۱۰:۵۰

ارگ راین


راین  

  ارگ راین  

ارگ راین بنایی است در جنوب غربی شهر راین که بعد از ارگ بم کهن ترین بنای خشتی استان کرمان به شمار می رود. این بنا حدودا 5 قرن قبل ساخته شده و 20 هزار متر مربع مساحت دارد. البته مدارکی وجود دارد که قلاعی قبل از این ارگ در منطقه وجود داشته اند که به طور کامل از بین رفته اند.
 نقشه قلعه تقریبا مربع شکل بوده و دارای چندین برج در اطراف است. همچنین دور تا دور قلعه را حصاری در بر گرفته که ارتفاع آن اندکی بیش از 10 متر است. در قسمت جنوبی قلعه خندق بزرگی وجود دارد که احتمالا در گذشته برای کم کردن آسیب پذیری قلعه از آن قسمت، حفر شده است.

خندق اطراف ارگ راین؛ راین؛ عکس از آنوبانینی  محوطه داخلی ارگ راین؛  راین؛ عکس از آنوبانینی
نماهایی از بیرون و درون ارگ راین؛ راین

 این قلعه تنها دارای یک ورودی است که در جبهه شرقی آن قرار دارد و به وسیله سردر بزرگ و باشکوهی به محوطه داخی راه می یابد. بعد از عبور از کوچه های شرقی-غربی به چهار سوی کوشک هشت ضلعی می رسیم که انتهای راهرو آن به چهار ساختمان زیبا که احتمالا محل اعیان نشین قلعه بوده ختم می شود.

نمایی از بخش اعیان نشین ارگ راین و کوه هزار؛  راین؛ عکس از آنوبانینی
نمایی از بخش اعیان نشین ارگ راین با پشت زمینه قله هزار؛ راین

ارگ راین الگویی از قلعه های مسکونی شهرهای قدیم را به تماشا می گذارد. این قلعه مانند سایر قلعه ها بخش عامه نشین و اعیان نشین دارد و فضاهای معماری مورد نیاز مردم نظیر زورخانه، مسجد و اصطبل در آن دیده می شود. مصالح کلی آن خشت خام است.

نمایی از داخل ارگ راین؛ عکس از آنوبانینی  نمایی از داخل ارگ راین؛ عکس از آنوبانینی
داخل ارگ راین؛ راین

از آنجا که این بنا تا حدود زیادی سال مانده است، پس از تخریب ارگ بم توجه بیشتر به این ارگ می تواند از لحاظ گردشگری بسیار با اهمیت باشد و مورد بازدید ایرانگردان قرار گیرد. لذا تلاش برای توسعه امکانات توریستی در این شهر خالی از وجه نخواهد بود. گرچه آنوبانینی مشاهده کرده که تقریبا تمام نهادها و سازمان های این شهر که به نظر می آید به خاطر عرق محلی خواستار پیشرفت صنعت توریسم در شهرشان هستند؛ دست به دست هم داده اند تا این شهر و به خصوص ارگ راین را به محلی توریستی تبدیل کنند که جالب توجه و قابل تقدیر است.

مهدی غلامی در حال عکاسی
مهدی غلامی در ارگ راین؛ راین

از نکات مثبتی که متاسفانه آنوبانینی در دیگر آثار باستانی کشور کمتر مشاهده کرده است؛ حضور راهنمایان کافی، با اطلاعات مناسب در این ارگ برای راهنمایی مسافران است که با دلسوزی و جدیت قابل تحسینی از میهمانان استقبال می کردند.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی